Mandlový biskvit

3. listopadu 2012 v 21:15 | FatLady |  Vánoční cukroví
na asi 28-30 ks do formy (srnčí hřbet)

4 bílky
100h moučkového cukru
90g hrubé mouky
100h neloupaných mandlí
tuk a hrubá mouka na vymazání formy

Z bílků ušleháme tuhý sních a postupně do něj po lžících vmícháváme prosetý moučkový cukr, poté přisypeme mouku a nakonec do těsta v sypeme mandle. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme cca 20 minut do světle zlatova. Ppo upečení vyjmeme z trouby a necháme ve formě asi hodinu zchládnout. Poté vyklopíme opatrně z formy a necháme do druhého dne prochladnout a zpevnit se. Druhý den nakrájíme na tenké plátky a ty naklademe na pečící papír na plechu a sušíme v troubě předehřáté na 140°C do zlatohněda cca 35 minut, během sušení několikrát obracíme.

příprava: 50 minut; pečení: 20 minut; sušení: 35 minut; 1 kousek: 70kcal/294kJ
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 differently differently | E-mail | Web | 3. listopadu 2012 v 21:46 | Reagovat

Zní to super :) Skvělý recept, někdy vyzkouším :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama