Falafel

3. dubna 2012 v 22:35 | FatLady |  recepty (dietní, mňamky a nebo jen tak)
Cizrna
1 miska
Petrželová nať
na objem přibližně tolik, kolik je NEnamočené cizrny
1 svazek
Cibule
velké
2 ks
Česnek
1 - 1/2 velké palice
1,5 ks
Sůl
Pepř
Kari
Kmín
+ koření kdo ma co rád
Olivový olej
1 lžíce

Nejméně na 8 hodin namočte cizrnu do vody (12 hodin neuškodí). Potom cizrnu pomelte na maso mlýnku společně s cibulí, česnekem a petrželí. Přidejte koření. Kari můžete klidně víc, s kmínem bych nepřeháněl a ostatní koření přiměřeně jako pánové Burián a Werich... Smažte na střední teplotu do zlatohněda, kuličky přibližně velikosti pinpongového míčku. Podává se teplé.
Vhodné s čerstvou bagetou nebo pitou se zeleninou a se sojanézou, nebo se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ella Marie Ella Marie | E-mail | Web | 4. dubna 2012 v 6:48 | Reagovat

Já tě fakt miluju! až zase jednou překonam strachh ze smažení, určitě si dam!

2 Luc* Luc* | Web | 4. dubna 2012 v 9:35 | Reagovat

Já jsem s HA teprv začla, tak nevím no. nevím jestli brát či ne.

3 Aron Aron | Web | 4. dubna 2012 v 10:19 | Reagovat

Díky za tip, další věc co musím vyzkoušet, momentálně jsem objevila kouzlo přeničných  klíčků, taky fajn surovina :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama