obalovaný lilek

29. února 2012 v 18:35 | FatLady |  recepty (dietní, mňamky a nebo jen tak)
V makru jsem natrefila na zlevněnej lilek, nikdy jsem to nejedla a rozhodla jsem se, že to vyzkouším zítra udělat na oběd. Našla jsem si snad nejlehčí recept, co se najít dal a zítra jsem zvědavá, jak to dopadne.

lilek (kolik chcete)
strouhanka
mouka
vejce
sůl
olej na smažení

Lilek nakrájíme (neloupaný) na kolečka přibližně 1-2 cm podle chuti. Nasolíme z obou stran a necháme cca 30 minut ležet, aby se zbavil hořkosti, po té opláchneme studenou vodou a osušíme.
Plátky obalujeme klasicky v trojobale (mouka, vejce, strouhanka) a poté smažíme na pánvy dokud není strouhanka zlatá.
Psali tam, že je nejlepší když se podává s bramborovou kaší a nějakým salátem.


Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 VeronicaSettway VeronicaSettway | Web | 29. února 2012 v 18:43 | Reagovat

do dělenky mi to nepasuje, ach jo:( zkusím to obalit v mandlových lupíncích :)

2 Rahvira Rahvira | Web | 29. února 2012 v 18:56 | Reagovat

S tvým cvičením na tom budeš s váhou určitě dobře! ;-)
Powerjoga...? :-D Asi toho vyzkouším co nejvíc. :-D Škoda že nemám s kým. Ale rozhodla jsem se, že po jarních prázdninách (a po výplatě) zajdu v Přerově na Port de Bras, už dlouho to obdivuji. :-)

3 motivovana motivovana | Web | 29. února 2012 v 19:00 | Reagovat

muj obed se tahl od dvou do tri takze uz nic...jen jsem si ted 2x kousla do mrkve jak jsem si chystala krabicky na zitra

4 mmiley mmiley | Web | 29. února 2012 v 19:00 | Reagovat

joj boze, tie tvoje recepty :), v lete prídem k tebe na obed :), môžem?!:D
a áno, jedno to stretnutie sa týka A. a druhé jeho brata :D, zhoda náhod:)...

5 Pyrit Pyrit | Web | 2. března 2012 v 11:55 | Reagovat

Hmm vypadá to hodně dobře, asi dneska půjdu nakoupit zásoby..:-)(a zbytek dne po sobě budu uklízet kuchyň..já a moje "vaření" :-D )

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama