Sójová čína

31. ledna 2012 v 21:41 | FatLady |  recepty (dietní, mňamky a nebo jen tak)
Přidávám poslední receptíček tohohle měsíce ;-) Je to papaňa, co si děláme doma často, když je potřeba něco udělat narychlo. Chutná to všem a kupodivu ani můj miláček moc nedržkuje, když to musí papat.

2 balíčky sójových kostek
masox (1 kostka)
zelenina (mražená - mix na čínu, nebo jakákoliv jiná; čerstvá - dle vlastního výběru a chuti)
sójová omáčka sladká
worchesterová omáčka
chilli (sladké, pálivé)
cca 3 střední cibule
1 palice česneku
olivový olej
sůl
pepř
případně koření na čínu
maizena na zahuštění

typ: používáme pánev s pokličkou, abychom mohli nechat zeleninku chvilku podusit ;-)

Sóju si namočíme do hrnce s vařící vodou a přidáme masox (aby měla nějakou chuť). Necháme namáčet cca hodinku až dvě. Mezitím si očistíme cibulku a česnek. Česnek i cibuli si nakrájíme a rozdělíme na dvě poloviny (cibuli nakrájíme 1/2 na půlměsíčky a 1/2 na drobno). Rozpálíme olej na pánvy a necháme cibuli (drobná) osmažit a přidáme půlku česneku. když cibule zhnědne přidáme sóju (doporučuji nechat vodu z namáčení) a zeleninu (i zbylou cibuli s česnekem). Pořádně promícháme a zalejeme vodou, nejlépe ochucenou, co zbyla po namočení sóji. Přikryjeme pokličkou a necháme cca 5 minutek dusit. Poté promícháme a začneme chutit. Každý má jinou chuť, takže záleží jen na vás, jaké množství si dáte. Když jste spokojené s chutí, tak opět přikrejeme pokličkou a necháme cca 5 minutek dusit. Po pěti minutkách si nachystáme maizenu rozmíchanou ve vodě, přilejeme do číny a dáme zase takové množství, jaké chceme. Podáváme k rýži, dá se i s bramborem, ale skvělá je s divokou rýží nebo rýží natural.

Dobrou chuť

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 wantbesexythin wantbesexythin | Web | 1. února 2012 v 15:56 | Reagovat

Ahoj, sojové maso si dělám taky, protože nejím maso kromě ryb. Ale - píšeš tady, že to děláte například když je třeba udělat něco narychlo - proč tedy namáčíte sojové kostky hodinku až dvě? Soju připravuju podle návodu na obalu - tedy vařím 10-20 minut a to bohatě stačí, takže se té tvé době právě divím. Jinak pěkný recetp, ráda se nechám inspirovat. A taky ti držím palce v hubnutí - jsme na to váhově podobě a sen máme stejný 60-65 kg - my to zvládnem ;)

2 mmiley mmiley | Web | 1. února 2012 v 18:05 | Reagovat

mňam, neodmietla by som :D, ale nechcelo by sa mi to variť :D, nie som ten typ :D

3 Zalta Zalta | Web | 1. února 2012 v 18:12 | Reagovat

No já bych vynechala ty chemické sladila a sůl a taky masox a pak by to bylo ono. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama