Penne s hráškem a chřestem

24. ledna 2012 v 12:28 | FatLady |  recepty (dietní, mňamky a nebo jen tak)

Někde jsem se dočetla, že chřest je výborný pomocník při hubnutí a to i ten sterilizovaný. Americké celebrity ho prý tlačí ve velkém. Pro mě to bude novinka, ale tenhle recept se mi zdá jednoduchý, poměrně rychlý a není v něm nic špatného :-)

Penne250 g
Sterilizovaný hrášek
malá konzerva
Chřest
sklenka naloženého
Sladká smetana250 g
Kysaná smetana1 lžíce
Parmezán
nastrouhaný
100 g
Máslo1 lžíce
Sůl
a pepř na dochucení

Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm kousky. Z obou odstraníme na sítu nálev. Mícháme jemně až je všechno ohřáté. Pak přidáme obě smetany a přivedeme do jemného varu asi 2 minuty. Přidáme parmezán (nemusí být přímo parmezán, kdo ho nemá rád, stačí čedar, ementál nebo kvalitní Eidam - červená myška), zamícháme, aby se rozpustil a dochutíme solí a čerstvým černým pepřem. Omáčku dle libosti smícháme s penne, nebo ji přeléváme přes těstoviny podle chuti. Příprava 10 minut, vaříme rovněž 10 minut.

Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama